16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 09:08
Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock

Weerbericht Medemblik: een droge maar frisse sinterklaasintocht

MEDEMBLIK – Een complex lagedrukgebied boven Midden-Europa heeft verschillende kernen. De hoofdkern ligt boven het westen van Frankrijk.

Een randstoring van het laag trekt zaterdagochtend over het oosten van Duitsland noordwaarts naar het zuiden van Scandinavië. Hierdoor wordt de stroming in het aandachtsgebied geleidelijk zuidwestelijk. We bevinden ons in continentaal polaire lucht en het weer speelt zich grotendeels af in de grenslaag. In de loop van zondag trekt een volgende randstoring over Duitsland noordwestwaarts, wij komen dan geleidelijk onder invloed van het warmtefront dat van het oosten uit nadert maar Nederland niet zal bereiken.

Vandaag is de kans op neerslag vrijwel nihil maar de zon zullen wij ook niet te zien krijgen. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 7 graden en daalt naar 2 á 3 graden in de nacht naar zondag. De wind is matig en waait uit het zuidwesten.

Zondag is er meer kans dat wij de zon te zien krijgen omdat de wind van zuidwest naar zuidoost gaat draaien en de bewolking wat meer oplost. Overdag 7 graden dalend naar 4 graden in de nacht naar maandag. De wind is overwegend zwak tot matig van kracht en draait in de loop van de dag van zuidoost naar noord/noordoost en aan het einde van de middag en zondagavond neemt de kans op buien wel weer toe.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?