15.9 C
Medemblik
4 juli 2020 11:34
Medemblik Actueel.

Beeld uit de wedstrijd Strandvogels-RKEDO in het seizoen 2015-2016. De Vogels wonnen toen met 2-1 ondanks dat meer dan een helft met tien man moest worden gespeeld na een rode kaart voor Mario Smak. (Foto: v.v. Strandvogels)

Gaat Strandvogels voor drie op één rij tegen RKEDO

ONDERDIJK – Na twee (gewonnen) uitwedstrijden op rij mag Strandvogels komende zondag weer eens thuis en dus op kunstgras spelen. Tegenstander is RKEDO dat het spelen op kunstgras ook wel gewend is. RKEDO is het seizoen matig gestart, na 7 wedstrijden staat de ploeg van Jeroen Bommels op de 10e plaats met 7 punten. Er werd gewonnen in de derby tegen Kwiek ’78 en van DWB en er werd een puntje gehaald tegen Oosthuizen. De overige vier wedstrijden gingen verloren, die van afgelopen zondag op eigen veld tegen De Valken zelfs met 0-5.

Maar misschien is de huidige positie van RKEDO wel helemaal niet zo vreemd. De ploeg uit De Goorn speelt voor het 8e opeenvolgende jaar in de 4e klasse en eindigde nooit hoger dan de 7e plaats. Wat op zich wel weer opvallend is voor een club die veel groter is dan bijvoorbeeld Strandvogels. Alleen al bij de senioren heeft RKEDO 7 teams plus een veteranen 45+. Daarnaast heeft de club ook in alle jeugdcategorieën minstens één team. Maar al die leden zorgen dus niet automatisch voor een eerste elftal dat om de prijzen speelt, al is het seizoen natuurlijk nog jong.

De laatste jaren heeft Strandvogels in eigen huis een perfecte score tegen RKEDO. De laatste drie seizoenen werd steeds met 2-0 gewonnen, in het seizoen 2015-2016 met 2-1. De twee jaar daarvoor trok RKEDO aan het langste eind, 1-3 en 3-6. Om nog enigszins zicht te houden op de eerste periodetitel, zal Strandvogels ook dit jaar RKEDO moeten verslaan. Daarnaast moet het dan hopen dat concurrent Always Forward punten laat liggen tegen Sporting Andijk of bij het inhaalduel tegen Berkhout. Die kans lijkt misschien klein, maar elke kans is een kans. En om die kans te kunnen benutten zijn dus in ieder geval drie punten nodig tegen RKEDO.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook