16.6 C
Medemblik
21 september 2020 12:31
Medemblik Actueel.

Mike Olthoff (rechts) met zijn zakenpartner Marco Sijtsma.

Mike Olthoff van ME-2 Architecten gaat voor het totaalplaatje

MEDEMBLIK – Ook dit jaar reikt Gemeente Medemblik de Duurzaam Ondernemer Award uit. In 2019 gaat de prijs naar de ondernemer die zich onderscheidt in het helpen verduurzamen van bedrijventerreinen. In de aanloop naar de uitverkiezing op 15 november stellen we de drie genomineerden voor. Deze keer Mike Olthoff van ME-2 Architecten uit Medemblik.

Als architectuur een afspiegeling is van de samenleving, dan moet een architect anno 2019 haast wel duurzame elementen in zijn ontwerpen opnemen. Voor Mike Olthoff van ME-2 Architecten hoeven dat niet meteen ingewikkelde technische oplossingen te zijn. “Het begint al met de positie van een huis ten opzichte van de zon.”

Als je weet dat we meer energie gebruiken voor koelen dan verwarmen, dan ga je een gebouw niet uitrusten met grote glaspartijen op het zonrijke zuiden. Het zijn simpele stelregels voor Mike Olthoff, die niettemin een groot effect hebben op de energiehuishouding. Een gebouw slopen en nieuw bouwen? Je kunt het misschien ook renoveren. Minder milieubelastend, met vaak een smaakvol eindresultaat. “Kom maar eens bij ons kantoor kijken!”

Gebouw en omgeving

Tegelijk kijkt Mike Olthoff verder dan het duurzaam ontwerpen van losse gebouwen. Als je in één klap een hele groep gebouwen energieneutraal kan maken, is je impact veel groter. “Vanuit Ondernemers Federatie Medemblik zijn we geïnteresseerd in het aanleggen van een verbinding tussen de duurzame energiebronnen van Agriport en de Medemblikse bedrijventerreinen. Gebouw én omgeving; het gaat mij om het totaalplaatje.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?