25.2 C
Medemblik
21 mei 2020 18:49
Medemblik Actueel.

Golfmarathon Samen Golfen tegen kanker en voor kankeronderzoek

WERVERSHOOF – De Actie: Iedereen verdiend een toekomst zonder kanker! Daarom organiseren wij op 23.06.2014 op Golfbaan De Vlietlanden een geweldige KWF dag! Samen in actie tegen kanker en voor kankeronderzoek! Jan Boukens en Dirk Kerkhof gaan een Golfmarathon lopen met als doel 100 holes! Daarnaast hebben wij een geweldig dagprogramma met veel leuke activiteiten voor golfers en niet golfers waaronder: Flight4life, Hole4life, Eat+Drink4life, Pro4life, Ice4life, Music4life en Body4life. Het is dus zeker de moeite waard om op 23.06.2018 een bezoek te brengen aan Golfbaan De Vlietlanden! Wij gaan ervoor, jullie toch ook?! Meer informatie over de activiteiten zijn te vinden op onze website www.golfbaandevlietlanden.nl en op de actiepagina acties.kwf.nl/golf4life

Motivatie

Hoe kan iemand niet gemotiveerd zijn over dit onderwerp. Iedere heeft wel iemand in zijn omgeving die met deze vreselijke ziekte te maken heeft gehad. Ook binnen onze club hebben wij heel veel mooie mensen aan kanker verloren. Het verdriet van het gemis raakt ons allemaal. Gelukkig zien wij ook steeds meer mensen het gevecht winnen. Wij hebben veel survivors binnen onze club, mensen die de kanker hebben getrotseerd. Ook binnen de werkgroep hebben wij zowel survivors als ook fighters, mensen die op dit moment vechten tegen kanker en ons elke dag verstelt doen staan door hun kracht en positiviteit. Zij verdienen een toekomst! 

Het Ontstaan:In 2013 werd er voor het eerst gegolft van zonsopgang tot zonsondergang voor KWF, door ambassadeurs Martijn en Sebastian. Na drie jaar krachtinspanning vonden zij het tijd dat de rest van Nederland bekend werd met het golfconcept en sloegen ze samen met KWF de handen ineen. Zo organiseerden afgelopen zomer maar liefst drie clubs hun eigen Golf4life dag. Bij elkaar haalden zij maar liefst ruim € 25.000,- op voor kankeronderzoek. Helaas is geld voor onderzoek nog steeds heel hard nodig. 1 op de 3 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Gelukkig betekent dit niet meteen een doodvonnis, maar jaarlijks sterven 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Alleen samen kunnen we hier iets tegen doen. Daarom hoopt KWF na het eerste succesvolle Golf4life seizoen, in 2018 heel golfend Nederland in actie te laten komen voor kankeronderzoek. 

 Jan Boukens en Dirk Kerkhof gaan de uitdaging aan om deze dag 100 holes te lopen.
Jan Boukens en Dirk Kerkhof gaan de uitdaging aan om deze dag 100 holes te lopen.

Golfmarathon

Toen Peter Hijlkema dit evenement medio 2017 onder onze aandacht bracht was voor voor de club geen twijfel meer mogelijk en hebben wij samen onze handen in een geslagen om er een groot succes van te maken. Als Golfbaan De Vlietlanden zijn wij trots dat wij deel uit mogen maken van het Golf4Life evenement 2018 om samen met nog 10 andere banen door heel Nederland zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF!

Belangrijk is denk ik vooral dat dit een hele mooie dag moet gaan worden waarin de golfmarathon centraal staat. Jan Boukens en Dirk Kerkhof gaan de uitdaging aan om deze dag 100 holes te lopen. Zij beginnen bij zonsopgang tot zonsondergang een hele prestatie. Natuurlijk zou het geweldig zijn als nog meer mensen of bedrijven deze prestatie met een x bedrag willen sponsoren. Doneren kan via onze actiepagina acties.kwf.nl/golf4life 

Naast Jan en Dirk hebben wij nu ook nog een damesteam. Jolanda Otto en Henny Sewalt gaan deze dag voor 50 holes! Ook hiervoor zijn sponsoren uiteraard welkom. Naast de golfmarathon gaan natuurlijk ook heel veel van onze leden maar ook golfers uit de regio deze dag golfen tegen kanker en voor kankeronderzoek. Zowel voor bedrijven als particulieren is het mogelijk een flight voor 4 personen te kopen voor een 18 holes ronde op onze prachtige baan (Flight4Life). De kosten bedragen 100,- voor de hele flight en geeft alle spelers ook meteen toegang tot Party4Life. Natuurlijk zijn 100% van alle inschrijfgelden voor het KWF. Er zijn nog maar enkele Teetimes beschikbaar maar geïnteresseerden mogen altijd bellen met 06-14821910. Bedrijven hebben tevens de mogelijkheid deze dag een hole te sponsoren, voor 250,- mogen zij de hole geheel naar eigen wensen en ideeën aankleden. Ook hier zijn nog maar enkele holes beschikbaar.

Naast alle activiteiten voor ervaren golfers is dit ook een geweldige kans voor iedereen om kennis te maken met deze mooie sport. Wij organiseren deze dag verschillende leuke activiteiten waaronder ook kennismakingslessen (les4Life) en golf gerelateerde spellen zoals Chip4Life en Put4Life die uitermate geschikt zijn voor jong en oud, golfers en niet golfers. Deze worden aangeboden door de Andy Evans Golfacademy. Ook onze golfpro Andy Evans zet zich deze dag geheel belangeloos in en hierdoor kunnen 100% van de donaties naar het KWF.

Ook mensen die helemaal geen affectie voelen met golf zijn deze dag van harte welkom en komen zeker tot hun recht. Zo is er door Jaap Swagerman een geweldig muziekprogramma samengesteld met verschillende artiesten. Geheel belangeloos zullen deze dag voor.u optreden. Roy van Slimming. Kimberly. Nick Stricker Saskia Soulful Martin de Jager. The Glory Singers. Jaap Swagerman

Rob en Petra Hasselt van de horecagelgenheid Hartje 2.0 presenteren deze dag een speciale kaart Eat+Drink4Life waarvan ook 50% aan het KWF worden gedoneerd. Net als bij ijssalon Don Gelato die deze dag met heerlijke Italiaans ijs aanwezig zal zijn Ice4Life. Genieten van lekker eten en live muziek en ter gelijke tijd een bijdrage leveren aan het goede doel. Mooi toch? Zin in een massage? Ook dat kan zo verzorgd fysiotherapeute Natascha Hamans deze dag een heerlijke nek en schouder massage en zorgt Petra’s Pedicure Praktijk voor mooie verzorgde voetjes. 

Voor de kinderen is er naast een grabbelton ook een springkussen en komen s’middags de pony’s van Stal De Vlietlanden op visite. (Ride4Life). Voor alle nevenactiviteiten vragen wij deze dag kleine sponsorbijdragen die voor 100% naar het KWF gaan omdat zich alle bedrijven en vrijwilligers belangeloos inzetten.

’s Avonds organiseren wij nog een tombola en een korte veiling en ook hiervoor blijven prijzen binnen komen. Meer is natuurlijk altijd welkom, wilt u ook nog een bijdrage leveren aan deze geweldige dag, ook daarvoor kan contact worden opgenomen met Jennifer van Vliet.

Het is onmogelijk om al onze sponsoren hier met naam op te noemen maar Drukkerij De Letter zal een groot doek te vervaardigen met alle namen en of logos van sponsoren die een bijdrage hebben geleverd om 23.06.2018 tot een groot succes te maken. Daarnaast zullen wij de logos of namen van alle sponsoren op ons digitale scherm in het clubgebouw presenteren.

Natuurlijk sluiten wij de dag af met de huldiging van de marathonlopers en het overhandigen van de cheque aan het KWF. 

Kortom wij hebben heel veel werk verzet en doen dit nog steeds om deze dag te laten slagen. Ik hoop dat de informatie zo redelijk helder is en ik hoop zo dat de media hier ook wat aandacht aan willen schenken. Dit evenement betekend veel voor onze club en het zou geweldig zijn als wij ver over ons streefbedrag van 10.000,- heen gaan.

Activiteitenprogramma 23 juni Golfbaan De Vlietlanden

 • 6.00-23.00 uur golfmarathon gelopen door Jan Boukens en Dirk Kerkhof
 • 6.00-23.00 uur Eat+Drink4life (Hartje 2.0)
 • 10.00-18.00 uur flight4life
 • 10.00-18.00 uur jump4life springkussen voor de kids
 • 10.00 uur les4life  (Andy Evans Golfacademy)
 • 10.00-18.00 uur chip4life (Andy Evans Golfacademy)
 • 10.00-18.00 uur put4life (Andy Evans Golfacademy)
 • 10.00-15.00 uur feet4life (voetverzorging door Petra’s Pedicure Praktijk)
 • 11.00 uur les4life (Andy Evans Golfacademy)
 • 12.00 uur Beat the pro (Andy Evans Golfacademy)
 • 12.00 uur Ice4life (Don Gelato)
 • 13.00-24.00 uur music4life (Jaap Swagerman en 6 andere artiesten)
 • 13.00-18.00 uur massage4life(Nek en schouder massage door fysiotherapeute Natascha Hamans)
 • 14.00-16.00 uur ride4life pony rijden (Stal De Vlietlanden)
 • 15.00 uur Les4life (Andy Evans Golfacademy)
 • 16.00 uur Les4life (Andy Evans Golfacademy)
 • 17.00 uur Beat the Pro (Andy Evans Golf Academy)
 • 18.00 uur Party4Life (Hartje 2.0)
 • 20.00 uur korte veiling bijzondere kavels
 • 21.00 uur trekking tombola
 • 21.30 uur huldiging marathonlopers, bekendmaking opbrengst
 • (Tijden en activiteiten kunnen nog wijzigen en worden toegevoegd)

Als er vragen zijn altijd bellen met Jennifer van Vliet 06-14821910 Of mailen aan administratie@golfbaandevlietlanden.nl

Reageren via facebook