870 kinderen leven in de gemeente Medemblik in armoede

Medemblik – Een minimascan van Stimulansz wijst uit dat in de gemeente Medemblik 870 kinderen in een gezin leven die moet rondkomen van een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm. Deze gezinnen kunnen dan ook een beroep doen op de gemeente tot inkomensondersteuning.

In West-Friesland zijn 2 instanties waar dit soort gezinnen terecht kunnen om toch hun kind(eren) te kunnen laten sporten of aan andere activiteiten mee te kunnen laten doen. De Stichting Leergeld Westfriesland en het Jeugdsportfonds Westfriesland zijn hiervoor speciaal in het leven geroepen.

Beide organisaties hebben het afgelopen jaar 155 kinderen financieel ondersteunt en 112 kinderen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om deel te nemen aam culturele activiteiten en sport. 25 kinderen werd ondersteunt zodat deze konden deelnemen aan schoolactiviteiten via een onderwijsbijdrage en/of een pc-regeling.  18 kinderen kregen via Leergeld Westfriesland een fiets.

Beide organisaties krijgen hiervoor geld van de gemeente Medemblik maar ook van de overige West-Friese gemeenten. Met dit geld heeft Leergeld Westfriesland sinds 2007 al 1000 gezinnen geholpen, sommige van deze gezinnen zijn al jaren bij Leergeld Westfriesland bekend maar sommigen komen voor een éénmalige bijdrage bij Leergeld Westfriesland langs.

In totaal heeft Leergeld Westfriesland een kleine 1900 kinderen kunnen helpen, wat in totaal ruim € 340.000,- heeft gekost.

Sportservice Westfriesland geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.