12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 01:54
Medemblik Actueel.

De aanrander op zijn fiets..

15-jarige verdachte van aanranding 17-jarig meisje nog zeker 30 dagen langer in voorarrest

MEDEMBLIK – Het Openbaar Ministerie laat in een reactie aan Medemblik Actueel weten dat de rechter-commissaris het voorarrest van de 15-jarige jongen die van aanranding/verkrachting wordt verdacht met zeker 30 dagen is verlengd.

De jongen zou in de nacht van 19 augustus een 17-jarig meisje uit Medemblik met geweld hebben geprobeerd haar te aan te randen/verkrachten. Dankzij een groepje fietsers die niet veel later voorbij kwamen fietsen werd de jongen gestoord en vluchtte weg.

De jongen werd op 17 oktober in Medemblik aangehouden, hier werd ook de hulp van een politiehelikopter bij ingeschakeld vanwege het gevaar dat de jongen zou vluchten. .

Het Openbaar Ministerie hoopt begin december het onderzoek te hebben afgerond waarna de rechtszittingen, achter gesloten deuren(1), kunnen beginnen. Dit zal allereerst een pro forma zitting zijn waar mogelijk de rechter om extra psychologisch onderzoek gaat vragen om te kijken of de verdachte mogelijk ontoerekeningsvatbaar kon zijn tijdens zijn daad. Op de vraag van de redactie of de jongen een bekende is van justitie wilde het Openbaar Ministerie geen antwoord overgeven omdat het om een minderjarige jongen gaat.

De aanranding/verkrachting van het meisje heeft in Medemblik veel woede veroorzaakt, vooral via de sociale media zijn de reacties richting de verdachte niet mals.

(1)Rechtszaken waarbij minderjarigen zijn betrokken vinden altijd achter gesloten deur plaats omdat het gaat om minderjarigen, bij hoge uitzondering, bijvoorbeeld bij moord, kan de rechter beslissen om de zitting openbaar te maken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?