14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 05:01
Medemblik Actueel.

Archieffoto: .w.v Westfrisia

Tessa Neefjes wint strandrace Katwijk

WERVERSHOOF – Ondanks een val halverwege de koers heeft Tessa Neefjes de strandrace van Katwijk op haar naam geschreven. De Wervershoofse reed in de slotfase weg bij haar concurrentes. Met de zege nam de renster uit de West-Frisia equipe de leiding in het KNWU-klassement over van CCC-renster Riejanne Markus.

Neefjes ontwikkelt zich meer en meer tot strandspecialiste. De renster uit de Flexwinkel strandploeg liet zich niet uit het lood slaan door haar val, ontstaan na een botsing met Markus. Alleen trok ze in de achtervolging en vond ze weer aansluiting.

In de laatste technische passage trok ze samen met de technisch sterke Sophie van Berswordt ten aanval. Het duo pakte een kleine voorsprong, waarna Neefjes haar overgebleven opponente in de slotmeters los reed.

Alkmaarse Mirjam de Bruijn werd vierde voor Markus, die vorige week nog Hoek van Holland – Den Helder op haar naam schreef.

Bron: Katwijk Fietst

https://twitter.com/wvWestFrisia/status/1190694997122854912

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook