20 C
Medemblik
20 mei 2020 17:22
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Tessa Neefjes wint Egmond-Pier-Egmond

WERVERSHOOF – West-Frisia-renster Tessa Neefjes heeft Egmond-Pier-Egmond op haar naam geschreven. De Wervershoofse kreeg het niet cadeau op het Egmonds strand. Na een sterke wedstrijd waarin voormalig Ronde van Vlaanderen winnares Grace Verbeke enige tijd vooruit reed, streed het jonge duo Neefjes/ Maud Rijnbeek voor de zege.

De technisch onderlegde Neefjes maakte het verschil in de laatste strandafgang, maar zag haar voorsprong nog bijna te niet worden gedaan. In de een na laatste bocht ging voor haar één van de mannelijke strandracers in een bocht onderuit, waarna Neefjes nog maar net de tuimelende man wist te ontwijken, schrijft w.v. Westfrisia.

De renster van West-Frisia behield haar voorsprong en mocht op de eindstreep het zegegebaar. Rijnbeek volgde als tweede voor de Belgische Verbeke.

Reageren via facebook