Medemblik Actueel.

Zwembad de Zeehoek in Wervershoof

Nieuwe Zeehoek krijgt geen 3 maar slechts 2 zwembaden

WERVERSHOOF – De gemeenteraad van Medemblik heeft ingestemd met de bouw van de nieuwe Zeehoek aan de westrand van Wervershoof maar heeft daar een budget van maximaal 12 miljoen euro aangehangen en geen cent meer.

Met dit budget is men aan het berekenen gegaan en tot de conclusie gekomen dat voor 12 miljoen euro er geen Zeehoek met 3 zwembaden kan worden gebouwd, deze kost minimaal 13.4 miljoen euro, met twee zwembaden 11.6 miljoen euro.

  1. een tweebadenconfiguratie, bestaande uit een doelgroepenbad van 15,4 x 25 m en een peuterbassin van 40 m2;
  2. een driebadenconfiguratie, bestaande uit het oorspronkelijke plan, namelijk een wedstrijdbad van 15,4 x 25 m, een doelgroepenbad van 8 x 15 m en een peuterbassin van 40 m2.

Om niet direct een streep door het 3-baden configuratie te zetten wil het college dat de gemeenteraad gaat afwegen wat zij wil, een twee of een drie baden zwembad en dan bij de laatste optie een kleine 1.5 miljoen extra te betalen. Een driebadenconfiguratie heeft wel een grotere aantrekkingskracht voor doelgroepen.

Het college komt richting de gemeenteraad met het voorstel om voor optie 1 te kiezen om zo binnen het budget van 12 miljoen euro te blijven.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook