16.9 C
Medemblik
23 mei 2020 14:16
Medemblik Actueel.

Het gaat hard waaien

Eerste winterstorm in aantocht, de ‘uiers gaan haaks onder de koeien’

MEDEMBLIK – Vanaf de nacht naar dinsdag kunnen er in de kustgebieden zware windstoten voorkomen van 90 tot 100 km/uur. Dinsdagavond nemen de windstoten in kracht af, meldt het KNMI.

Maandagavond zal de zuidwestenwind toenemen tot matig of vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer tot krachtig. In de avond draait de wind naar west tot noordwest en wordt aan de kust hard, 7 Bft, in het noordelijk kustgebied mogelijk stormachtig, 8 Bft met daar kans op zware windstoten rond 90 km/u.

Dinsdag moet men rekening houden met (zware) windstoten die boven het open veld en boven water gemakkelijk de 90 tot 100km/u kunnen gaan halen, in de bebouwde kom zal de wind uitschieters tot 70km/u bereiken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook