Medemblik Actueel.

Weerberichten

Eerste winterstorm in aantocht, de ‘uiers gaan haaks onder de koeien’

MEDEMBLIK – Vanaf de nacht naar dinsdag kunnen er in de kustgebieden zware windstoten voorkomen van 90 tot 100 km/uur. Dinsdagavond nemen de windstoten in kracht af, meldt het KNMI.

Maandagavond zal de zuidwestenwind toenemen tot matig of vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer tot krachtig. In de avond draait de wind naar west tot noordwest en wordt aan de kust hard, 7 Bft, in het noordelijk kustgebied mogelijk stormachtig, 8 Bft met daar kans op zware windstoten rond 90 km/u.

Dinsdag moet men rekening houden met (zware) windstoten die boven het open veld en boven water gemakkelijk de 90 tot 100km/u kunnen gaan halen, in de bebouwde kom zal de wind uitschieters tot 70km/u bereiken.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp