JOZ scoort met interactieve speurtocht door het bedrijf

WESTWOUD – JOZ Westwoud heeft de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen aangegrepen om meerdere klassen uit te nodigen op het bedrijf. In twee dagen komen er 4 klassen bestaande uit 77 leerlingen een kijkje nemen techniek kan helpen een stal mestvrij te maken.

JOZ, in de jaren 90 gestart als Thoma, is in de loop der jaren gegroeid tot een bedrijf met 75 medewerkers. Specialisatie is het schoonmaken van stallen. Dit gaat onder andere met robots. Hiervoor zijn nu maar ook in de toekomst handige jongens en meiden nodig. Een reden om tijdens de KBBBD meerdere klassen te ontvangen. Het aantal aanmeldingen voor de open dag op zaterdag loopt nog niet storm.

‘Kiezen voor techniek’

“Wij vinden het van belang dat veel leerlingen kiezen voor techniek”, geeft Sandra Beerepoot aan. Zij is HR manager en weer met een speurtocht de leerlingen bijna 90 minuten te vermaken en tevens de vele facetten van het bedrijf te laten zien.

Vrijdag om 9.00 uur komt de eerste van drie klassen. Met een bus van Alpha Tours worden 25 leerlingen van Martinuscollege uit Grootebroek gebracht. Zij zitten in de 3e klas opleiding PIE (Produceren, Installeren en Techniek). Tijdens de interactieve speurtocht door het bedrijf kunnen zij lassen, een laaddock connector in elkaar zetten, onderdelen zoeken in het magazijn en begrijpen hoe de mestrobot werkt.

De meegereisde leraren zien met enige verbazing hoe enthousiast de leerlingen bezig zijn. Beerepoot heeft met een speurtocht een mooi introductiepakket gemaakt. “Deze gaan we aan het eind van de dag goed opbergen. In het volgend voorjaar komen er van het Tabor College drie klassen naar ons én Bas Koeten Racing, naast ons gevestigd in Westwoud.”

80 leerlingen

Aan het eind van de dag hebben bijna 80 leerlingen een kijkje gebracht aan het bedrijf in Westwoud. Een deel zal kiezen om de techniek te gaan werken. JOZ zal hen vast met open armen ontvangen voor een leuk sollicitatiegesprek.

[signoff]

Reageren via facebook