16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 22:30
Medemblik Actueel.

Ervaren mensen uit de ICT hopen op een baan bij Camarate ICT Wognum

WOGNUM – Dinsdagmiddag opende ook Camarate ICT, als een van de ruim 80 bedrijven, de deuren tijdens de KBBBD. Een kans voor het ICT bedrijf in het Scholtens gebouw in Wognum om zich aan geïnteresseerden voor te stellen. Het voorstellen blijk wederzijds.

Camarate ICT is in 12,5 jaar flink gegroeid en hoopt op het einde van het jaar op 50 medewerkers op de loonlijst. “Wij profileren ons als Noord-Hollands bedrijf, nuchter en gunstig voor het woon- en werkverkeer,” aldus Kees Koomen een van de twee directeuren van Camarate. Het aantal mensen op de loonlijst blijkt elke maand onvoorspelbaar. “Er is een groot te kort aan goede en gemotiveerde ICT-ers. Dus soms kapen wij talenten wij bij andere bedrijven en zij ook weer bij ons. Wij zijn dus altijd wel op zoek naar nieuwe medewerkers.”

Het bedrijf is tevreden over de opkomst van dit jaar. De eerste keer dat zij meededen in 2018 was er een bezoeker. De ruimte is vanmiddag gevuld met vijf mensen op zoek naar een nieuwe kans in de ICT, een leerling die gaat starten aan een ICT opleiding en twee medewerkers van het Werkgeversservicepunt. Allen krijgen van Dennis Roosdendaal een presentatie over het bedrijf, wat zij doen en hij neemt hen mee in de toekomst van ICT.

Voorstellen

Nadat de gastheren zich hadden voorgesteld was het aan de bezoekers. Het voorstellen leek al snel een kort sollicitatiegesprek te worden. Alle vijf de bezoekers op zoek naar werk, allen ruim boven de 30 jaar, hadden een andere achtergrond in het brede veld van ICT. Jaren gewerkt bij IBM, een eigen App ontwikkeld, systeembeheerder en data analist en hobbymatig websites maken en nu actief in de zorg. Een goed voorbereide bezoeker heeft zijn cv mee en kan deze direct meegeven. “Liever digitaal”, geeft Dennis aan. “Ik ben bang dat als het op mijn bureau ligt ik het ga vergeten.” Misschien ook wel een logische reactie van een ICT bedrijf.

Op het eind volgt nog een kort rondje over de afdeling. Een mooie kennismaking met wellicht een kans op meer. Leerling Robil zou zomaar nog voordat hij zijn opleiding begint al een stage adres hebben.

Aanmelden

Vrijdag en zaterdag de laatste twee dagen van de KBBBD zijn er nog diverse Westfriese bedrijven die hun deuren openen. Kijk op www.kbbbd.nl voor een overzicht van deze bedrijven en meld je aan.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook