6.8 C
Medemblik
26 februari 2021 00:40
Medemblik Actueel.

Kijkje bij Deen; Betrokken, Leuk, Inspirerend en de Juiste houding

HOORN – “Wij zijn een grote werkgever en willen ons graag profileren. Daarom doen wij mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen.” Aan het woord is Vincent Wagenaar, logistiek manager bij Deen. “Veel mensen kennen ons wel, maar komen vaak niet aan de achterkant van de winkel terecht. Ze zien niet wat daar allemaal gebeurt.” Vandaag kunnen ze dat wel zien.Het hoofdkantoor en distributiecentrum aan de Kernweg in Hoorn is éen van de 80 bedrijven die deze week de poorten openen voor iedereen die daar geïnteresseerd in is.

Wat is Deen voor bedrijf?

Simon Butter, manager P&O, geeft in de kantine van het hoofdkantoor eerst een korte inleiding aan de ruim dertig belangstellenden die op de KBBBD zijn afgekomen. Zo wordt bijvoorbeeld verteld dat Deen maar liefst 30.000 verse maaltijden per week in eigen keuken maakt. En dat bijna iedereen die op het hoofdkantoor van Deen werkt, een ‘winkelachtergrond’ heeft. Maar ook dat sollicitatiegesprekken met 13/14-jarigen plaatsvinden terwijl er een partijtje tafeltennis wordt gespeeld.

Deenquiz

Hierna worden alle aanwezigen uitgenodigd mee te doen met ‘Kahoot’, een quiz waarbij vragen op groot scherm verschijnen en ieder op z’n eigen mobiel het antwoord in kan vullen. Tien vragen komen voorbij. Waar komt de naam Deen bijvoorbeeld vandaan? Is het een bedrijf uit Denemarken, staat Deen voor ‘De nummer éen’, heeft het geen betekenis of is het een familiebedrijf van de familie Deen? Bijna alle aanwezigen weten dat het laatste het geval is. Hoeveel filialen heeft Deen? Antwoord: tachtig. En wat houdt het medewerkersprogramma BLIJ bij Deen in? Antwoord: BLIJ staat voor Betrokken, Leuk, Inspirerend en de Juiste houding. De quiz eindigt met een ‘strikvraag’. Want alle antwoorden op de vraag ‘Hoe kun je de verwachtingen van de klant overtreffen’ zijn goed.

Kijkje in het distributiecentrum

Dan is het tijd om daadwerkelijk in het bedrijf te kijken. De rondleiding begint bij het distributiecentrum voor de aardappelen, groente en fruit. Een enorm grote koude hal waar tientallen medewerkers aan het werk zijn. Vincent geeft tekst en uitleg en antwoorden op vragen. De tour gaat verder bij de retourstromen (afval, lege flessen en producten voor de voedselbank) en eindigt bij de bloemen en planten.

Geïnteresseerde bezoekers

Piet vindt het razend interessant. “Ik ben uitgenodigd door mijn zwager want ik doe altijd mijn boodschappen bij Deen. Het is ontzettend leuk om dit hier te zien.” Ariëtte heeft tot 12 jaar terug bij Deen gewerkt. “Ik was nieuwsgierig naar hoe het er nu uit ziet en of er veel veranderd is. Bovendien ben ik werkzoekend, dus wie weet is dat in de toekomst weer bij Deen.” Jan komt uit algemene interesse naar de supermarktketen. “Ik ben gewoon een nieuwsgierig persoon. Ik vind het hartstikke interessant om bij bedrijven binnen te kijken. Komende vrijdag neem ik een kijkje bij Hessing, die ook aan deze dagen meedoet.”

Nog meer ‘Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen’

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen duren nog t/m zaterdag 12 oktober. Op www.kbbbd.nl zijn de deelnemende bedrijven te vinden en kan worden aangemeld.

[signoff]

Reageren via facebook