Medemblik Actueel.

Het Zevenhuis blijft de gemoederen bezighouden

Medemblikker politiek keurt handelswijze Hoorn ’t Zevenhuis af, afspraak is afspraak

ZWAAGDIJK-WEST- De Medemblikker politiek heeft de gelederen gesloten en een gezamelijke brief opgesteld gericht aan de gemeenteraad van Hoorn over de plannen om het logistieke bedrijf Zevenhuis B.V. toestemming te geven om hoger te bouwen dan wettelijk is toegestaan.

Het college van Hoorn heeft in het bestemmingsplan een maximale bouwhoogte van 11 meter voor bedrijven laten opnemen en treedt deze nu zelf met beide voeten. Het Hoornse college vertelde eerder in een reactie dat de 15.6 meter hoogte van het bedrijf geen extra impact heeft op het visuele beeld voor de inwoners van Zwaagdijk-West.

In niet mis te verstane bewoording wijst de gemeenteraad van Medemblik de plannen af, zij wijzen het college van Hoorn over de reeds gemaakt afspraken over het bedrijven terrein Zevenhuis dat is vastgelegd in een convenant tussen de betrokken gemeenten en in het bestemmingsplan en ook de Raad van State heeft deze afspraken benoemd.

De gemeenteraad vind het niet van veel respect voor gemaakte afspraken tonen dat Hoorn de afspraken met de voeten treedt en doet de gemeenteraad van Hoorn een dringende oproep om het plan van het college van Hoorn af te wijzen en de gemaakte afspraken te respecteren. Immers een goede buur is beter dan een verre vriend.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook