6.8 C
Medemblik
26 februari 2021 00:41
Medemblik Actueel.

Zoektocht naar Medembliks’ meest duurzame ondernemer in volle gang

MEDEMBLIK – Medemblik zoekt ondernemers die duurzaamheid een prominente plek geven op hun bedrijventerrein. Dat betekent dat zij zichzelf en andere ondernemers stimuleren op het gebied van energiebesparing, recycling en afvalvermindering. Deze week een kort interview met jurylid Nico Meester, projectleider Verduurzaming en Beheer bedrijventerreinen Noord-Holland Noord.

Nico, je bent dit jaar een van de drie juryleden bij de Duurzaam Ondernemen Award. Vanuit welke achtergrond ben je in deze rol gestapt?

Nico Meester, (Foto NHN)

Nico: Ik zie dat het steeds normaler wordt om duurzaamheidseisen aan een product te stellen. En dit zal alleen maar toenemen. Wil een bedrijf in de toekomst overleven, dan zal het met duurzaamheid aan de slag moeten. Ik zie ook dat samenwerken en kennis uitwisselen een cruciale rol speelt als het om duurzaamheidsmaatregelen gaat. Bedrijven hebben nogal eens de neiging om zelf het wiel uit te willen vinden terwijl dat niet nodig is. Deze verkiezing kan ondernemers helpen om verduurzaming collectiever aan te pakken.

Waar ga je als jurylid specifiek op letten?

Nico: Er wordt dit jaar niet alleen gekeken naar een ondernemer die in zijn eigen bedrijf duurzaam bezig is, maar ook naar de ambassadeursrol en de samenwerking die hij/zij met andere ondernemers zoekt. Als jurylid ga ik vooral letten op die elementen.

Welke link heb je zelf met het verduurzamen van bedrijventerreinen?

Nico: Ik houd me vanuit mijn vakgebied al heel lang bezig met het verduurzamen van bedrijventerreinen. Ik stimuleer ondernemers, organisaties en gemeenten om met duurzaamheidsmaatregelen aan de slag te gaan. Het thema van de Duurzaamheidsaward dit jaar spreekt me dan ook enorm aan.

Aanmeldprocedure
Ondernemers die zich inzetten voor het verduurzamen van hun bedrijventerrein kunnen zich tot en met 8 oktober 2019 aanmelden op duurzaammedemblik@medemblik.nl. Een (mede)ondernemer nomineren mag ook. De vakjury zal op 15 november –de dag van de ondernemer- de winnaar bekend maken. Naast de eretitel van Duurzame Ondernemer van het jaar kan de winnaar ook rekenen op flink wat publiciteit.

[signoff]

Reageren via facebook