6.6 C
Medemblik
23 november 2020 20:28
Medemblik Actueel.

VVD zet vraagtekens bij scheiden afval

MEDEMBLIK – In de uitzending van Nieuw Licht van afgelopen 23 september kwam naar voren dat het geen zin heeft om plastic en metalen apart te scheiden in oranje bakken omdat de geavanceerde machines die hiervoor zijn ontwikkeld dit net zo goed en soms zelfs beter kunnen.

Dirk Steltenpool (VVD) schrijft in een brief aan het college van Medemblik: ,,Bij de invoering van de oranje bakken is mij steeds verzekerd dat door voorscheiding in oranje bakken de grondstoffen die uit het afval worden gehaald, meer waard zijn. Het invoeren van de oranje bakken heeft veel geld gekost en ik heb toen al aangegeven dat machines dit beter of het best kunnen.

Steltenpool wil nu van het college weten of deze bevindingen van Nieuw Licht kloppen, grondstoffen zijn na scheiding door de bevolking niets meer waard, terwijl dit wel het geval is als de scheiding door machines gaat worden gedaan.

Het college heeft twee weken om met een reactie te komen

Op de video ziet u hoogleraar Raymond Gradus die is fel voorstander is van het zogenaamde nascheiden, waarbij machines zorgen voor de afvalscheiding.

[signoff]

Reageren via facebook