16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 01:56
Medemblik Actueel.

Medemblik: onderzoek niet representatief

MEDEMBLIK – In een reactie op ons onderzoek onder de jeugd/jongeren binnen de gemeente Medemblik zegt het college dat zij het onderzoek niet als representatief en wetenschappelijk verantwoord zien en wijzen op het onderzoek dat het GGD in opdracht van Westfriesland heeft uitgevoerd.

Dit onderzoek is volgens de woordvoerder van de gemeente Medemblik in vergevorderd stadium en wordt binnenkort gepubliceerd.

Daarop vooruitlopend is de gemeente Medemblik zowel lokaal als regionaal aan de slag om de aanpak ‘jeugd, alcohol en drugs’ voor de periode vanaf 2020 uit te werken. Dat doen zij vanuit verschillende invalshoeken. De partijen uit het veld en de verschillende teams vanuit gemeenten (handhaving, preventie en communicatie) zijn daarbij betrokken.

Stoppen we daarmee drugsgebruik? Dat zal lastig worden, maar de gemeente Medemblik gaan er alles aan doen, en zijn blij dat het onderwerp ook landelijk op de agenda staat, want er is meer nodig. Het college van Medemblik heeft goede verwachtingen van bijvoorbeeld het preventieakkoord.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook