0.2 C
Medemblik
17 januari 2021 02:40
Medemblik Actueel.

De Tripkouw in Midwoud gaat een opknapbeurt krijgen

Medemblik zet in op duurzaamheid, nieuwbouw en leefbaarheid

MEDEMBLIK – De plannen van het college van Medemblik zijn duidelijk. Alle 17 kernen krijgen in 2018 te maken met verduurzaming van de straatverlichting, waar deze nog niet is vervangen voor LED-verlichting zal deze worden vervangen voor de energiezuininge verlichting.

Maar er staat nog veel meer op de planning. Zo krijgen de bewoners van het Gedempt Achterom in Medemblik te maken met herinrichting van het Gedempt Achterom en worden er maatregelen genomen om de verzakking van de Bonifaciustoren tegen te gaan.  In Opperdoes zal een begin worden gemaakt met woningbouw op het voormalig terrein van de zuurkoolfabriek en wordt de brug aan de Walakker vervangen.

In Twisk gaat OBS De Klaverwoid een renovatiebeurt krijgen en zal er worden gestart me woningbouw in de Forstedina. In Lambertschaag en Abbekerk zullen de uitgewerkte plannen voor een nieuw MFC/dorpshuis worden gepresenteerd, wordt in Abbekerk de Noordzicht heringericht, komt er een verbetering voor de biodiversiteit van bijen en vlinders en zijn er plannen om de riolering in de Parkwijk-Oost te vervangen.

In Sijbekarspel/Benningbroek wordt OBS de Kraaienboom vervangen of krijgt de school een renovatie en wordt er gestart met woningbouw aan de Molenwei Zuid en de Haanstaete. In Wognum wordt gestart met woningbouw in de Boogert, Eendragt, Bloesemgaerde en op het terrein van het oude politiebureau. In Nibbixwoud wordt samen met de inwoners bekeken hoe het Ganker opnieuw kan worden ingericht, wordt er gestart met de woningbouw op het SEW-terrein en wordt de boothelling kruising Dorpstraat met de Sluisvenpad hersteld.

In Zwaagdijk-West wordt de Balkweiterhoek opnieuw ingericht en gaat het park en speeltuin een opknapbeurt krijgen. In Zwaagdijk-Oost gaat worden gezorgd voor een betere ontsluiting van het winkelcentrum, worden de vaarroutes verbeterd en komt er woningbouw aan De Gracht. In Hauwert gaat OBS de Vijzel op de schop en wordt er een start gemaakt met woningbouw aan de Tuinstraat.

In Midwoud wordt het terrein van het Cordruijfplein woonrijp gemaakt en worden er plannen gemaakt om de Tripkouw te herinrichten. In Oostwoud wordt aan de Heemraad Witweg de riolering vervangen. In Wervershoof worden er snelheidsbeperkende maatregelen op de Simons Koopmansstraat gerealiseerd, wordt de toplaag van het handbalveld van VVW vervangen en starten de voorbereidingen van nieuwbouw/renovatie zwembad.

In Andijk starten op diverse locaties woningbouw en wordt de Beldersweg vanaf de Hoekweg tot de Fruittuinen heringericht. En in Onderdijk wordt aan de Schuitvaerder gestart met het bouwen van nieuwe woningen.

 

Reageren via facebook