Medemblik Actueel komt met de ‘meurknop’

MEDEMBLIK – ‘De Meurknop’ wat is nu weer de meurknop, de meurknop is een knop waar u als inwoner van de gemeente Medemblik op kunt drukken om zo direct naar de instantie te gaan waar u kunt klagen over de voortdurende stankoverlast veroorzaakt door de gebruikers van de vuilstort in de Wieringermeer bij Opperdoes.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond besloot de voltallige gemeenteraad dat het nu maar eens goed over moet zijn met de bijna dagelijkse stank die vanaf de vuilstort de inwoners van de gemeente Medemblik teistert.

In een motie vreemd aan de dag werd het college op geroepen om bij welke instantie dan ook, bij welke gebruiker dan ook van de vuilstort aan de bel te trekken om van de voortdurende stank af te komen. Ondanks de vele beloftes van o.a. HVC, die beloofde dat na 15 september de stank voorbij zou zijn blijkt dit niet waar te zijn..

In overleg met de woordvoerder van de gemeente Medemblik plaatsen wij dus nu de ‘meurknop’ op de website.. De Omgevingsdienst Noordzeekanaal is verplicht om bij 5 klachten een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de stank en maatregelen moet nemen om dit te stoppen, de Omgevingsdienst Noordzeekanaal kan (zeer hoge) boetes opleggen mocht de veroorzaker doorgaan met het veroorzaken van stankoverlast.

[signoff]

Reageren via facebook