Medemblik Actueel.

Rioolleidingbreuk in Oostwoud

OOSTWOUD – In Oostwoud is vanmorgen een rioolpersleiding van het hoogheemraadschap gebroken. Deze persleiding transporteert afvalwater van Medemblik naar de rioolwaterzuivering in Wervershoof. De breuk bevindt zich nabij het bruggetje in de Vereweg in Oostwoud, vlakbij de camping Veerhof.

Het hoogheemraadschap heeft de aanvoerende rioolgemalen stilgezet. Het transport van het afvalwater wordt overgenomen door tankauto’s van de firma Van der Stelt. Voor de huishoudens zijn er op dit moment geen gevolgen. Er kan gewoon gebruik worden gemaakt van douche, wc en wasmachine.

De breuk is complex, omdat deze precies onder een beschoeiing van de sloot ligt. Daarom is besloten donderdag eerst een noodleiding aan te leggen. Nadat deze noodmaatregel ter plaatse werkt, zijn de tankauto’s niet meer nodig. De komende week zal het hoogheemraadschap de kapotte persleiding repareren.

Voor de duur van de reparatiewerkzaamheden, is het vaarverkeer in de sloot gestremd. Dit zal met borden worden aangegeven. Naar verwachting duurt de stremming tot het weekend van 21 oktober. De gemeente Medemblik is op de hoogte van de situatie.

Het hoogheemraadschap biedt zijn excuses aan voor de overlast voor het vaarverkeer en de tankauto’s en hoopt op uw begrip. HHNK stelt alles in het werk om de situatie zo snel mogelijk te herstellen. Bij vragen kunt u bellen met 072-582 8282.

Reageren via facebook