Medemblik Actueel.

Algemeen

Hoogheemraadschap gaat maatregelen nemen tegen de enorme droogte

MEDEMBLIK – Het aanhoudend mooie zomer weer heeft voor velen voordelen maar er kleven ook grote nadelen aan, door het ontbreken van de broodnodige regen wordt het droger en droger en loopt het neerslagtekort nu al op naar ruim 200mm en op sommige plekken ruim 225mm. Genoeg voor het Hoogheemraadschap om aan de alarmbel te trekken en het draaiboek Droogte Waterkeringen uit de kast te halen.

Veendijken lopen gevaar uit te drogen

De Veendijken in onze provincie drogen veel sneller uit dan de kleidijken waardoor het Hoogheemraadschap in de regio Waterland en Zaanstreek vandaag (dinsdag), woensdag en donderdag de kleine 60km veendijk gaat controleren of er moet worden ingegrepen.

Het Hoogheemraadschap ziet nog geen problemen met het watersysteem, ze kunnen nog steeds water inlaten vanuit het IJsselmeer en het Markermeer omdat de grote rivieren als de IJssel en de Rijn nog voldoende water aanvoeren, maar merkt het Hoogheemraadschap op, ,,we zien wel een afname van het hoeveelheid water dat door de grote rivieren wordt aangevoerd.”

Blauwalg

Bijkomend nadeel van het mooie weer en het niet vallen van regen is dat de blauwalg om zich heen grijpt dus zwemmers en eigenaren van honden die graag in een sloot of meertje willen zwemmen wordt afgeraden dit niet te doen omdat een hond er erg ziek van kan worden.  Zo werden 2 honden van de politie in Alkmaar ziek nadat ze in een sloot hadden gezwommen.

Reageer op dit onderwerp