Scholen mogelijk toch dicht, ouders mogen kinderen thuishouden

MEDEMBLIK – Het besluit van het kabinet, dat in overleg met deskundigen en schoolleidingen, om scholen niet te sluiten viel donderdagavond in de Tweede Kamer niet in goede aarde. Premier Rutte liet de Tweede Kamer weten dat het gewoon niet anders kan, scholen dicht is het missen van heel veel mensen in sectoren die nu onmisbaar zijn zoals het GGD, de zorg, de brandweer en de politie.

De PVV kwam met een motie die het ouders toestaat dat zij hun kinderen thuishouden zonder een boete te krijgen. Premier Rutte wilde niet beloven dat ze geen boete zouden krijgen als ouders dit doen maar vermelde er direct bij dat dit wel los zou lopen gezien de omstandigheden. De motie van de PVV werd aangenomen.

Wilders sneerde nog naar het kabinet:  “Ik voorspel u dat als u dit doorzet Nederland in opstand zal komen. Mensen zullen kinderen van school halen en docenten zullen zich ziek melden. En ik geef ze nog gelijk ook”.

Verder besloot de Tweede Kamer om elke dag te kijken of de scholen wel dicht moeten en tot wanneer. In onze buurlanden als België zijn de maatregelen draconisch, daar zijn de scholen en ook de horeca gesloten en zijn alle sportwedstrijden verboden.

Reageren via facebook