Wielrennen: Andijkse Caroline Groot Wereldkampioen!!!!

ANDIJK – Behalve Irene Schouten blijkt Andijk nog een ware sportheldin te kennen, Caroline Groot is namelijk afgelopen donderdag ‘WERELDKAMPIOEN’ geworden in Rio de Janeiro op de 500 meter.

Tegen Medemblik Actueel zegt Caroline: “Echt niet te geloven, ik reed een dik pr in een tijd van 36.575. Het wereldrecord staat op 36.0 en ik moest als 2e rijden dus ik had verwacht dat er ondanks mijn goede tijd nog wel wat dames onder mij door zouden komen. Zeker de huidige wereldrecordhoudster en paralympisch kampioen maar ook haar lukte het uiteindelijk niet! Het is niet te bevatten en te geloven wat er vandaag gebeurd is, maar buiten alle verwachtingen om heb ik de regenboogtrui gewonnen op mijn debuut op het WK! Mooier kan niet!

Zaterdag rijdt Caroline nog de 3km en de scratch en ook op die afstanden is ze niet kansloos.

 

Reageren via facebook