Medemblik Actueel.

Foto: Veranda's Willems-Creland-Charles Pro Cycling Team

Huub Duijn (Wervershoof) pakt zijn eerste overwinning als prof

NÜRBURG – Huub Duijn heeft in Duitsland de eendagskoers Rad am Ring gewonnen. De renner uit Wervershoof kwam na 141,2 kilometer op en rond de beroemde Nürburgring als eerste over de finish. Ploeggenoot Wout van Aert uit België eindigde op een tweede plaats, de Belg Dimitri Peyskans werd derde.

Duijn maakte deel uit van een kopgroep van vier man, die als leiders de slotronde ingingen. Maar liefst drie van die vier koplopers kwamen uit zijn ploeg Vérandas Willems-Crelan. Naast Duijn en Van Aert maakte ook Stijn Devolder deel uit van de kopgroep. In de slotfase speelde de Belgische formatie de overtalsituatie uit, waardoor Duijn kon winnen. Het is voor de 32-jarige renner zijn eerste zege bij de profs.

  Rad am Ring 2017 (1.1)

Uitslag : Nürburgring – Nürburgring (141.2km)

1  Huub Duijn Vérandas Willems-Crelan 3:27:57
2  Wout Van Aert Vérandas Willems-Crelan 0:04
3  Dimitri Peyskens WB Veranclassic Aqua Protect 0:07
4  Stijn Devolder Vérandas Willems-Crelan 0:33
5  Ivan Savitskiy Gazprom-RusVelo 0:53
6  Peter Schulting Destil – Jo Piels Cycling Team 0:59
7  Rob Partridge BIKE Channel Canyon 1:02
8  Jesper Schultz ColoQuick CULT ,,
9  Rory Townsend BIKE Channel Canyon 1:08
10  Gian Friesecke Team Vorarlberg ,,

Reageren via facebook