Medemblik Actueel.

Foto: Erik de Ruijter
Motorsport

Rob Hartog pakt de dubbel tijdens IDM Assen

ABBEKERK – Na vier weken zomerstop stond er in het weekend van 11 t/m 13 augustus weer een wedstrijd op het programma. Er werd deelgenomen aan het IDM in Assen, wat tevens meteen de laatste wedstrijd op Nederlandse bodem was van 2017. Als gaststarter ging Rob Hartog van start in de Supersport 600 klasse. Het bleek een succesvol weekend te worden. Hartog domineerde alle trainingssessies en won daarnaast beide races. Dit weekend werd mede mogelijk gemaakt door de Club van 100 en 250 leden, waarvan er weer vele aanwezig waren.

In de twee vrije trainingen op vrijdag werd de snelste tijd op de klokken gezet. De eerste training werd nog verreden onder opdrogende omstandigheden, maar de rest van de dag was het droog. Op de vrijdagmiddag werd de eerste kwalificatie al verreden. De voorlopige pole werd opgeeist op een droge baan, met bijna een halve seconde voorsprong. Op zaterdagochtend stond de tweede kwalificatie gepland, echter konden de tijden van vrijdag niet meer verbeterd worden door regenval en een hierbij ontstaan nat TT Circuit. Pole position dus voor de beide races.

De eerste race werd verreden op zaterdagmiddag. Na het doven van de rode startlichten ging Hartog er snel vandoor op zijn Jenik Performance Kawasaki met Front Row Components. Hij wist in de eerste paar ronden direct een gat te slaan en zijn voorsprong op te bouwen. Na 13 ronden won Rob de race met bijna 5 seconde voorsprong. Op zondagmiddag stond race 2 gepland. Ook tijdens deze race kwam Rob goed weg. Dit keer lukte het niet om een gaatje te slaan. Thomas Gradinger, Vasco van der Valk en Kevin Wahr volgden. Er ontstond een spannende strijd om de winst. Halverwege de race zakte de Abbekerker af naar de tweede en derde plaats, maar in de slotfase wist hij zich te herpakken. De kop werd weer overgenomen en uiteindelijk bij het vallen van de finishvlag werd de race met een miniem verschil gewonnen.

Tijdens dit weekend had het team de beschikking over de VIP-box van Kawasaki Benelux, waar het team haar sponsoren, partners en supporters kon ontvangen. We danken iedereen voor zijn of haar support tijdens dit perfecte weekend! Dit weekend hebben we tevens extra sponsoring mogen ontvangen van Motoport Leek en Hans Adams veegservice, waarvoor onze hartelijke dank.

Reageren via facebook