Medemblik op zoek naar meest duurzame ondernemer 2019

MEDEMBLIK – Medemblik heeft de zoektocht geopend naar de meest duurzame ondernemer uit de gemeente. Jaarlijks wordt deze beloond met de Duurzaam Ondernemen Award. Dit jaar is men op zoek naar de ondernemer die zich inzet voor het verduurzamen van bedrijventerreinen. De inschrijving is inmiddels geopend.

Thema

De gemeente Medemblik beloont ondernemers die duurzaamheid een hoofdrol in hun bedrijfsvoering laten spelen. Sinds 2012 wordt daarvoor jaarlijks de ‘Duurzaam Ondernemen Award’ uitgereikt. Elk jaar wordt er een ander thema gekozen waarmee duurzaamheid wordt geïntegreerd. Dit jaar is dat de verduurzaming van bedrijventerreinen. Naast het feit dat Medemblik als plattelandsgemeente veel bedrijventerrein heeft, biedt een bedrijventerrein ook mogelijkheden om duurzame keuzes collectief uit te voeren. Om die reden zullen genomineerden dit jaar ook worden beoordeeld op hun rol als ambassadeur: ze moeten laten zien hoe zij mede-ondernemers stimuleren ook duurzame keuzes te maken.

Jury

Caroline Beelen won vorig jaar de award met het thema ‘Circulair ondernemen’. Haar babyluiers van bamboe waren voor de jury een uitstekend voorbeeld van hergebruik van materialen. Als ervaringsdeskundige neemt zij dit jaar een plek in bij de driekoppige vakjury. Naast haar zullen Bashar Al Badri van de Westfriese Bedrijvengroep en Nico Meester van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord de kandidaten gaan beoordelen.

Aanmelden

Ondernemers die zich inzetten voor het verduurzamen van hun bedrijventerrein kunnen zich tot en met 8 oktober 2019 aanmelden op duurzaammedemblik@medemblik.nl. Een (mede)ondernemer nomineren mag ook. De vakjury zal op 15 november –de dag van de ondernemer- de winnaar bekend maken. Naast de eretitel van Duurzame Ondernemer van het jaar kan de winnaar ook rekenen op flink wat publiciteit.

[signoff]

Reageren via facebook