14.3 C
Medemblik
26 september 2020 13:58
Medemblik Actueel.

Foto: Medemblik Actueel / Theo Annes

20.000 euro voor nieuwkomersvoorziening leerlingenvervoer Medemblik

MEDEMBLIK – Het college van Medemblik stelt de gemeenteraad voor om in de begroting een bedrag van 20.000 euro per jaar op te nemen voor het vervoer van nieuwkomers tussen de 6 en 13 jaar die leerplichtig zijn en naar school moeten worden gebracht.

Deze groep leerlingen die korter dan een jaar in Nederland verblijven en het Nederlands nog niet machtig zijn kunnen niet direct regulier onderwijs volgen en moeten dan maximaal 1 jaar naar speciaal onderwijs om klaar te worden gestoomd voor het reguliere onderwijs.

Deze groep nieuwkomers kunnen dan een beroep doen op gemeentelijke ondersteuning voor schoolbusvervoer tussen huis en de betreffende school.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?