Weerbericht Medemblik: frisse start van de herfst

MEDEMBLIK – De zomer nam zaterdag knallend afscheid en de herfst doet frisjes haar intrede dit jaar. Terugkijkend op de zomer van 2019 kunnen we zeggen dat die tot 1 van de warmste ooit gaat behoren en kende 2 hittegolven, met natuurlijk 24 juli als heetste dag ooit sinds er met de metingen is begonnen, op 24 juli werd het maar liefst 37.2 graden in onze regio, landelijk werd zelfs voor het eerst de 40 graden doorbroken. Maar de zomer van 2019 kende ook een zomerstorm die tientallen bomen deed ontwortelen, veel schade aan huizen en gebouwen veroorzaakte.

Vandaag start met nog redelijk wat bewolking maar in de loop van de dag breekt de bewolking en komt de zon tevoorschijn. Of het helemaal droog blijft is onzeker, lokaal kan er een enkel spatje regen gaan vallen maar veel zal het niet zijn. Werd het zaterdag nog 28 graden, vandaag mogen we blij zijn dat de temperatuur de 20 graden gaat halen. De wind waait uit het westen/noordwesten en is overwegend matig van kracht. In de nacht naar maandag daalt de temperatuur naar een graad of 12.

Vanaf maandag schommelt de temperatuur overdag rond de 20 graden, in de nachten rond de 12 á 13 graden, waait de wind hoofdzakelijk uit het westen/zuidwesten en is overwegend matig van kracht.

Vanaf dinsdagavond neemt de buienkans toe en kunnen er ook windvlagen tot 65km/u voorkomen. Woensdag is de meeste kans op een paar stevige buien en die blijven ook donderdag en wat minder op vrijdag voorkomen.

[signoff]

Reageren via facebook