Medemblik Actueel.

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Weerberichten

Weerbericht Medemblik: bewolkte start later opklaringen

MEDEMBLIK – De woensdag begint aanvankelijk met veel bewolking en weinig ruimte voor de zon maar in de loop van de ochtend breekt de bewolking open en krijgen wij vanmiddag de zon regelmatg te zien. De middagtemperatuur blijft steken op een frisse 14 graden en de wind is vrij matig van kracht en waait uit het noordwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 11 graden.

Bericht gaat verder na de afbeelding

Ook donderdag is nog een dag met vrij veel bewolking maar omdat de wind is gedraaid naar het zuiden/zuidwesten komt de middagtemperatuur met 18 graden een stuk hoger uit. Vrijdag wordt een vrij zonnig dag en kan het lokaal 20 graden gaan worden.  De wind draait naar het zuiden/zuidwesten en is nog steeds matig van kracht, 3Bft. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 10 graden. 

Weekend met twee gezichten

Het weekend kent twee gezichten, zaterdag is het met 19 á 20 graden lekker warm maar uit de aanwezige bewolking kan soms een enkel spatje regen gaan vallen, al zal dit niet veel zijn. De wind draait van zuid/zuidwest naar noord/noordoost en is matig van kracht.

Zondag komt er met de noordoostelijke wind ook een stuk frissere lucht mee, overdag is het niet warmer dan een graad of 14 en in de nacht naar maandag daalt het kwik tot onder de 10 graden en op klomp hoogte kan het nog een stuk kouder gaan worden.

Na het weekend lijkt er een week van mooi rustig herfstweer aan te komen met temperaturen van rond de 18 graden, een matige zuid/zuidoostelijke wind en pas tegen het volgend weekend weer een kleine kans op wat neerslag.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Reageren via facebook