Weerbericht Medemblik – koude start maar daarna zon en wolken

MEDEMBLIK – Na een koude start met regionaal mist en lichte vorst, schijnt overdag de zon. Het wordt 9 tot 11 graden. Morgen is het iets warmer met 10-13 graden. Het blijft droog met zonnige perioden en stapelwolken. Na het weekend wordt het met 12-18 graden tijdelijk erg zacht. Later in de week is het minder warm en kan een bui ontstaan.

Vanochtend is het droog najaarsweer met zonnige perioden en velden sluierbewolking. In de tweede helft van de ochtend stijgt de temperatuur geleidelijk naar 4 tot 8 graden.

Vanmiddag wordt het 9 graden in het noordoosten en 10-11 graden in de rest van het land. In de ochtend staat er nauwelijks wind. In de middag staat er een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind. Op de Wadden kan de wind krachtig worden. Het is uitstekend weer om buiten lekker bezig te zijn.

Vanavond daalt de temperatuur naar 2-5 graden en kan het lokaal aan de grond een beetje vriezen. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 0-4 graden met op uitgebreide schaal nachtvorst. Opnieuw kunnen enkele mistbanken ontstaan.

Morgen blijft het rustig herfstweer. Een matige zuidoostenwind voert zachte lucht aan en het wordt 9-10 graden in het noorden, 11-12 in het midden en lokaal 13 in het zuiden. Er zijn flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. Het oosten maakt kans op enkele wolkenvelden vanuit Duitsland, maar het blijft droog.

In de nacht naar maandag kan lokaal (dichte) mist ontstaan. Met minima van 4-7 graden is het minder koud dan de voorgaande nachten.

Maandag wordt het zachter dan normaal met 10-12 graden aan de noordkust en 13-14 graden op veel ander plaatsen. In Limburg en het oosten van Brabant kan het 15-16 graden worden. Het is wisselend bewolkt en droog.

Reageren via facebook