11.3 C
Medemblik
28 oktober 2020 13:15
Medemblik Actueel.

HVC gestopt met verbranden importafval

MEDEMBLIK – Door de problemen bij het Amsterdams Energiebedrijf (AEB) met als gevolg dan zij het afval van de inwoners van Amsterdam niet langer kunnen verwerken en naar elders, waaronder de stort in de Wieringermeer, moet worden gebracht.

Nu AEB is uitgevallen is er teveel afval van buiten Nederland, vooral uit het Verenigd Koninkrijk, gecontracteerd waardoor de Vereniging Afvalbedrijven (VA) waar HVC lid van is bij de staatssecretaris heeft gevraagd om importbeperking voor buitenlands afval.

Monic van Eerden, communicatiemedewerkster van HVC zegt tegen Medemblik Actueel: ,,In goed overleg tussen bedrijven en ministerie wordt dit vormgegeven. Dit gaat helpen om de grote hoeveelheid afval in Nederland netjes te verwerken en niet te hoeven storten. Als gevolg daarvan verwerken we bij HVC geheel geen importafval meer en kunnen wij al het afval van onze gemeenten goed verwerken.”

Een deel van het bedrijfsafval uit Amsterdam wordt nu gestort bij Afvalzorg in de Wieringermeer bij Opperdoes. Wekelijks wordt er vanaf vandaag 500 ton bedrijfsafval gestort dat wordt afgedekt met aarde om zoveel mogelijk stankoverlast tegen te gaan.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook