Foto: Brandweer Hoorn - Post Zwaag

Moso: Wij blijven strijdvaardig

ZWAAG – De woorden van Moso-medewerkster José de Ruijter-Luken zijn duidelijk:‘Hoewel het hoofdkantoor zwaar is getroffen, blijft de organisatie wereldwijd overeind. De continuïteit staat niet ter discussie. Wij zijn zeer strijdvaardig en zijn er zeker van dat we hier, met alle aangeboden hulp, sterker uitkomen.’

Over de waarde van alle opgeslagen materialen die tijdens de brand verloren zijn gegaan, durft MOSO nog geen uitspraak te doen. Er is een verzekeringsexpert ingeschakeld. De medewerkers van MOSO hebben hun werkzaamheden hervat op een tijdelijke locatie, totdat een locatie wordt gevonden waar het bedrijfsproces kan worden uitgevoerd tijdens de herbouw van het hoofdkantoor en magazijn. De commerciële werkzaamheden zijn momenteel gericht op het informeren van klanten en het vinden van oplossingen voor door de brand ontstane voorraadtekorten.” zegt José de Ruijter-Luken.

MOSO, de grootste bamboe-importeur van Europa, is opgericht in 1997 en vestigde zich in 2015 in het nieuwe, duurzame pand op industrieterrein Zevenhuis, dat tevens dienstdoet als showroom. MOSO levert uit diverse magazijnen (in Zwaag en buiten Europa) en direct vanuit fabrieken in China aan distributeurs. Wereldwijd heeft het bedrijf meegewerkt aan talloze bouwprojecten, waarvan de volledige inrichting van Hotel Jakarta in Nederland de bekendste is.

Reageren via facebook