Simon Schouten stopt met schaatsen

ANDIJK – Simon Schouten heeft besloten om per direct met schaatsen te stoppen, de reden is dat de 28-jarige Andijker de tulpenboerderij van zijn vader gaat overnemen en te weinig tijd heeft om ook nog op topniveau te schaatsen.

Simon Schouten kan met trots terugkijken op een prachtige  carrière als marathonschaatser met zeges in Noordlaren, Haaksbergen en de Nederlandse titel op kunstijs in 2018 maar zijn allergrootste overwinning was toch wel zijn zege tijdens de Alternatieve Elfstedentocht in 2013 op de Weissensee in Oostenrijk waardoor hij in 1 klap de jongste winnaar ooit van deze tocht werd, Simon Schouten was toen 22 .

Maar helemaal stoppen doet hij niet, komt er weer een Elfstedentocht, dan haalt Simon Schouten de schaatsen weer van zolder.

[signoff]

Reageren via facebook