4.4 C
Medemblik
29 november 2020 00:11
Medemblik Actueel.

Archieffoto Irene Schouten

Schaatsen: Irene Schouten beste Nederlandse op de 5km Stavanger

ANDIJK/STAVANGER – Dat ook oudjes nog kunnen winnen bij de dames op de 5000 meter laat de 45-jarige Duitse Claudia Pechtstein zien tijdens de 5km die zondagmiddag werd verreden in het Noorse Stavanger waar dit weekend de World Cup wedstrijden zijn.  Zij wist in 6.56,60 haar 111e wereldbekermedaille te pakken voor de canadese Blondin en Tjeschische Sáblicová .

Irene Schouten werd de beste Nederlandse met een vijfde plaats in 7.01,03. Voor de camera van de NOS vertelde Irene : “Ik kan het meestal redelijk vlak houden, maar de laatste vijf rondjes was het heel erg overleven. Ik zag de rondetijden met stappen omhoog gaan en dacht: dit is niet goed”, reageerde Schouten, die met enige verbazing zag hoe de 45-jarige Duitse naar het goud reed. “Pechstein reed echt heel hard, ja.

De overige Nederlandse dames finishten als achtste (Antoinette de Jong), negende (Carien Kleibeuker), Ireen Wüst en Carlijn Achtereekte melden zich al eerder af wegens ziekte voor deze afstand.

Reageren via facebook