Niet alleen de kinderen vinden huttendorp leuk. De vrijwilligers willen dit evenement ook niet missen. ((Foto: aangeleverd))

Tiende Huttendorp Andijk

ANDIJK – De organisatie van de tiende Huttendorp Andijk, gehouden op 22, 23 en 24 augustus, is blij met het recordaantal inschrijvingen. “Meer dan driehonderd kinderen gaan dit jaar weer bouwen, spelen en knutselen. Kortom: plezier maken”, laat bestuurslid Frank Ridder weten. “Voor dit jubileumjaar halen we alles uit de kast om er echt een groot feest van te maken op de voormalige Asonia sportvelden aan de Piet Kistenmakerstraat. Het thema zorgt ervoor dat het hele terrein er feestelijk uitziet met mooi versierde hutten.”

Het thema is tijdens de jubileumeditie: feest. De confetti en slingers staan al klaar. Dat betekent voor alle deelnemers, leiding en vrijwilligers een geweldig evenement dat voor altijd een mooie herinnering blijft.

Ravotten

Naast hutten bouwen doen de kinderen ook waterspellen, glijden, voetballen op het pannaveld, lekker ravotten met elkaar door samen activiteiten te ondernemen. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd; lekker (gezond) snoepen, pannenkoeken eten en limonade drinken.

Oprichting

Bij de oprichting tien jaar geleden waren de huidige bestuursleden Erik Wubbolts en Chris van Dijk ook al betrokken. De eerste twee jaar kregen zij ondersteuning van een jongerenwerker, actief bij kinderdorp Opmeer. Inmiddels is het bestuur groter geworden net als het aantal deelnemers van ruim 100 kinderen naar 310.

“De eerste vijf jaar werd Huttendorp Andijk op (of bij) de ijsbaan georganiseerd”, zegt bestuurslid Bart Kuin. “Maar een aantal jaren met slecht weer zorgden ervoor dat we op zoek moesten naar een ‘drogere’ locatie. Tijdens Dijkpop was het een keer zulk slecht weer, dat zes weken later het ijsbaanterrein nog steeds een grote modderpoel was. Inmiddels organiseren we Huttendorp alweer vijf jaar naar volle tevredenheid op het oude Asonia-terrein aan de Sportlaan. Er zijn veel dingen veranderd van barbecue naar complete snackbar en van dixie naar professionele toiletvoorzieningen. Nu hebben we een complete catering en hadden de introductie van een naaiatelier. Maar het belangrijkste is dat de kinderen elk jaar drie dagen veel lol hebben. En reken maar dat de vrijwilligers en het bestuur zich ook prima vermaken en volop genieten van Huttendorp Andijk.”

Voortbestaan

Huttendorp wordt mede mogelijk gemaakt door ongeveer vijftig sponsoren. “De kinderen betalen nog steeds hetzelfde voor deelname als tien jaar geleden”, glimlacht Bart. “Waar een dorp als Andijk ook groots in is, zijn het grote aantal vrijwilligers. Zo dragen we allemaal al tien jaar bij aan het leukste evenement voor kinderen uit Andijk.”

Zin in

“Wij hebben er heel veel zin in”, zegt Frank enthousiast. “Iedereen is vrijdag 23 augustus van 19.00 tot 22.00 uur van harte welkom om tijdens de open avond, op ons terrein aan de Sportlaan in Andijk, te bewonderen wat de kinderen hebben gebouwd. Daarnaast genieten van optredens op het Huttendorp-podium. Ook zijn er heerlijke ijsjes te koop. Wie zaterdagmiddag 24 augustus wil helpen afbreken of pallets wil ophalen om zelf wat te bouwen of als stookhout, kan contact nemen via info@huttendorpandijk.nl.”

Meer informatie is te vinden op www.huttendorpandijk.nl, Twitter of Facebook.

Via mediapartner Rodi Media

[signoff]

Reageren via facebook