Wethouder Dirk Kuipers gebruikt de afvalpas om de container te openen om zijn biozakje met etensresten weg te gooien.

Horeca- en bedrijfsafval straks ook ondergronds in Medemblik

MEDEMBLIK – Wie nu op het Gedempt Achterom komt ziet een bij de ondergrondse afvalcontainers ook een groot aantal bedrijfsafvalcontainers staan die tot grote ergernis van de omwonenden diverse parkeerplaatsen in beslag nemen.

Maar er is goed nieuws, op initiatief van Frans Bakker van het Wapen van Medemblik is er overleg geweest met GP Groot, de leverancier van de containers, en met de gemeente Medemblik waarop is besloten dat ook de containers voor bedrijfsafval binnenkort ondergronds worden geplaatst, als eerste op het Gedempt Achterom.

Frans Bakker zegt in een reactie dat het wel gaat om een proef maar mocht deze slagen dan zullen ook op andere plaatsen ondergrondse containers voor bedrijfsafval komen om zo te zorgen dat het er weer een beetje fraaier gaat uit zien in Medemblik.

Of ook in de andere kernen in de gemeente Medemblik bedrijfsafvalcontainers ondergronds gaan is nu nog niet duidelijk. Maar ook in Wervershoof en Wognum is er vraag naar ondergrondse afvalcontainers voor het bedrijfsleven.

[signoff]

Reageren via facebook