Medemblik Actueel.

Foto: De Woonschakel

Woonschakel overhandigde sleutels 11 nieuwbouwwoningen Midwoud

MIDWOUD – Donderdag 19 maart 2020 ontvingen 11 huurders de sleutels van de nieuwbouwwoningen aan de Tripkouw in Midwoud. Het betreft het tweede nieuwbouwproject van De Woonschakel waar ‘gasloze’ woningen worden opgeleverd. De sleuteluitreiking vond in aangepaste vorm plaats, rekening houdende met instructies die van kracht zijn in verband met het coronavirus. Groepsvorming werd hierbij vermeden.

De moderne huurwoningen in Midwoud zijn comfortabel, zeer goed geïsoleerd en uitgerust met energiezuinige installaties. De huizen zijn niet aangesloten op het aardgasnetwerk. Elke woning beschikt over een lucht-water-warmtepomp voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm water. Op het dak bevinden zich zonnepanelen. Alle woningen hebben op de begane grond en eerste verdieping vloerverwarming. De uiteindelijke energielasten voor bewoners hangt af van de ontwikkeling van energietarieven en het huishoudersverbruik.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: De Woonschakel

De huurprijzen variëren van € 615 – € 663 per maand. Architect De Wolff & Partners uit Grootebroek heeft de twee woonblokken ontworpen en de bouw is gerealiseerd door Aannemingsbedrijf Kuin B.V. uit Bovenkarspel.

Gevolgen coronavirus

De directe gevolgen van het coronavirus voor de lopende nieuwbouwprojecten vallen naar het zich nu laat aanzien mee”, aldus Albert Gieling, directeur De Woonschakel. Volgens planning worden eind april nog 24 appartementen in Bovenkarspel en 62 appartementen in Spanbroek opgeleverd. Voor het project in Spanbroek geldt dat deze specifiek voor senioren met een zorgindicatie bestemd zijn. Om die reden betrekken deze oudere bewoners mogelijk op een later moment de appartementen.

Reageren via facebook