Medemblik Actueel.

© WS Medemblik
Weerberichten

Weerbericht Medemblik: onstuimige zaterdag

MEDEMBLIK – De zomer gaat op vakantie en de herfst doet een eerste plaagstoot vandaag en de aankomende dagen. De straalstroom is de laatste dagen van ten noorden van Nederland naar ten zuiden van Nederland gezakt wat de weg vrij maakt voor storingen afkomstig vanaf de oceaan.

Vandaag is een onstuimige dag waarbij de wind een hoofdrol voor zich gaat opeisen. De wind is afgelopen nacht al flink aangetrokken en dat zal gedurende de dag enkel nog verder doorzetten. Boven open land en boven water kan de wind zelfs even stormachtig 8 Bft worden met windvlagen tot 90km/u. De middagtemperatuur is met 22 graden nog aan de goede kant van de 20 graden grens maar ook dit gaat veranderen. Uit de aanwezige bewolking kan nog een enkel spatje regen vallen maar de zon krijgt ook voldoende ruimte om te schijnen. Tegen de avond gaat de wind liggen en wordt het weer rustig in de atmosfeer.

Zondag neemt de wind weer wat toe maar niet meer zo hevig als vandaag al kunnen er nog wel windvlagen tot 80km/u voor komen boven open land en water. Met 22 graden is het lekker warm maar de bewolking neemt toch wel de overhand.

Na zondag lijkt het eerder herfst te worden dan zomer te blijven. Maandag is het nog 20 graden met een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind en mogelijk in de ochtend een enkele bui. Daarna gaat de temperatuur dalen richting de 18 á 19 graden en neemt de onstabiliteit verder toe en vallen er elke dag wel enkele buien. Ook de nachttemperatuur gaat verder naar beneden richting de 14 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook