Medemblik Actueel.

Het gaat hard waaien
markten

Zomermarkt afgeblazen vanwege de wind

MEDEMBLIK – De organisatie van de Zomermarkt heeft tot hun spijt moeten besluiten dat de Zomermarkt van morgen, zaterdag 10 augustus, niet doorgaat.

Voor morgen wordt er door het KNMI en andere weerbureaus een harde soms stormachtige wind verwacht waardoor het te gevaarlijk wordt om de marktkramen neer te zetten.

Corona Rentenaar, van de organisatie, zegt tegen de redactie: ,,Op basis van de huidige weersvoorspelling is besloten om de Zomermarkt aankomende zaterdag 10 augustus in Medemblik, niet door te laten gaan. Dit is een gezamenlijke beslissing van de diverse betrokken partijen. Al in de vroege ochtend wordt windkracht 7 verwacht, met in de vroege middag een toename tot 9. Ook worden er heftige windstoten voorspeld.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Het lagedrukgebied boven de Britse Eilanden zorgt er voor dat de markt morgen niet doorgaat

Corona Rentenaar: “Het is jammer dat deze 3e en tevens laatste Zomermarkt niet door kan gaan. Dit is een teleurstelling voor de bezoeker en alle andere betrokken partijen. Voor ons als organisatie staat veiligheid voorop. En met dergelijke windsnelheden kunnen wij die niet garanderen.”

De organisatie van de Waterweken heeft besloten dat de Waterweken wel gewoon doorgaan, dus ook het Havenconcert zaterdagavond.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook