7.9 C
Medemblik
26 februari 2021 11:09
Medemblik Actueel.

Glaswerk van Annet Stibbe

Kunstexpositie geeft beeld van creatief Medemblik

MEDEMBLIK – Creatieve Medemblikkers staan weer in de rij om hun kunstwerk te laten zien op de jaarlijkse expositie in de Bonifaciuskerk, in het weekend van 7, 8 en 9 september. Op deze traditionele uitgebreide overzichtstentoonstelling wordt de meest uiteenlopende kunst van 22 inwoners van de gemeente Medemblikkers tentoongesteld.

,,Het wordt opnieuw echt een kunstmanifestatie van de hele gemeente. Steeds meer mensen van buiten de stad zijn ook geïnteresseerd om te exposeren in onze monumentale kerk. Daarom kan je nu wel zeggen dat deze tentoonstelling een prachtig beeld geeft van de creativiteit zoals die leeft bij de mensen in onze hele gemeente,’’ vertelt Anneke Schenk van de organisatie. ,,De belangstelling van deelnemers was weer overweldigend. We willen natuurlijk iedereen mee laten doen maar ondanks de flinke ruimte in de Bonefaciuskerk hebben we toch een wachtlijst moeten maken voor volgend jaar. Dit jaar hebben we bovendien een bijzondere stand van kunstwerken van mensen met een beperking van Leekerweide.’’

De expositie wordt georganiseerd door de commissie Kunst en Cultuur van de Medemblikker Bonifaciuskerk. Het gaat niet alleen om schilderen en beeldhouwen, maar ook om een veelvoud aan vaardigheden zoals glasfusion, tekeningen, kaligrafie, glas-in-lood, fotografie, keramiek, fotografie, quilt, kalligrafie, kantkloswerk, weefwerken, enz.

Glaswerk van Annet StibbePentekening van Off-Hand ArtVrij werk van Laura Breebaart

Van iedere deelnemer(ster) worden twee of drie kunstwerpen tentoongesteld. ,,Er zijn bovendien demonstraties,’’ vertelt Anneke Schenk. ,,Sommige exposanten zijn echt bezig, zoals Ella Schuurman, die komt demonstreren met een weefgetouw. En Bertjan van Eijsden met linosneden.’’ Niet alleen de animo voor deze expositie groeit nog steeds. ,,Er is ook duidelijk zichtbaar vooruitgang in kwaliteit’’, vindt Schenk. ,,Het is soms echt indrukwekkend als je ziet wat voor prachtig werk er wordt gemaakt en gepresenteerd.’’

De expositie is geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Er wordt een symbolische entree van één euro gevraagd, enerzijds voor de kosten van de organisatie, anderzijds voor het uiteindelijke doel van de activiteiten in de kerk: fondsvorming voor de kostbare restauratie van de aangetaste muren van het monumentale kerkgebouw.

Reageren via facebook