15.1 C
Medemblik
23 mei 2020 13:27
Medemblik Actueel.

Foto: HBP Media

De Woonschakel voert geen anti-kruidentuinen beleid

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van vragen via Facebook over het moeten weghalen van een bloemen/kruidentuin op last van De Woonschakel hebben wij De Woonschakel om opheldering gevraagd. In een reactie zegt de woordvoerder van De Woonschakel:

,,Er is geen beleid waarbij kruidentuinen verboden worden (evenals tuinen die volledig voorzien zijn van tegels). In al onze klantgegevens zijn namelijk geen meldingen/vragen geregistreerd rondom kruidentuinen. Hopelijk kunnen wij dan dit misverstand naar betrokkenen recht zetten.

Melden verwaarloosde tuinen

Op de vraag van 1 van onze lezers die vroeg of De Woonschakel de ‘tuincommissie weer gaat invoeren zegt De Woonschakel: ,,Huurders en omwonenden kunnen dus melding maken van verwaarloosde tuinen. Medewerkers van De Woonschakel gaan vervolgens langs deze tuinen en spreken, indien nodig, de huurder er op aan om de tuin behoorlijk op te knappen. Er wordt een termijn gesteld en er wordt gecontroleerd of de huurder zijn tuin wel heeft aangepakt. In het uiterste geval worden er juridische stappen genomen om de huurder te dwingen de tuin op te knappen, maar dat zijn in de praktijk uitzonderingen (op dat punt geldt ook een behoorlijke juridische bescherming voor huurders). De Woonschakel komt sowieso in actie na klachten van omwonenden. Als niemand last heeft van een ‘natuurlijke wilde’ tuin, dan zal De Woonschakel niet direct optreden, tenzij de veiligheid in het geding is of een doorgang belemmerd wordt.

Groene Daken

Over de daktuinen zegt De Woonschakel dat in de meeste gevallen platte daken voorkomen bij appartementencomplexen. Daktuinen kunnen bijdragen aan de isolatie van een gebouw maar in een aantal gevallen worden op daken van complexen al installaties/zonnepanelen aangebracht die het realiseren van daktuinen bemoeilijken of minder rendabel maken.

,,De aanwezigheid van kiezels, tegels op bestaande daken of bestaande constructies leiden tot extra kosten bij de realisering van daktuinen door noodzakelijke verwijdering c.q. aanpassing. Realisatie van daktuinen kan bij renovatie of nieuwbouw het beste worden uitgevoerd. De Woonschakel beschikt bij één van haar wooncomplexen in Stede Broec over een groen dak“, zegt de woordvoerder van De Woonschakel.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook