Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As
markten

Eerste Trotsmarkt Medemblik groot succes

MEDEMBLIK – Het leek wel of er een tijdmachine stond bij Kasteel Radboud in Medemblik, je werd gewoon een paar honderd jaar teruggegooid in de tijd, de tijd van van de middeleeuwen herleefde in bij Kasteel Radboud.

De organisatie van de ‘Trotsmarkten’ kiest bewust kastelen in Nederland uit om daar hun ‘Trotsmarkt’ te houden en de bezoekers mee te nemen naar een trip terug naar de middeleeuwen waar de markt waar van alles wordt verkocht, zolang het maar ‘puur’ en ‘eerlijk’ is.

En met puur en eerlijk bedoeld de organisatie, producten die van natuurlijke producten zijn gemaakt zoals rieten manden maar ook sieraden, kruiden en vele azijnsoorten.

Voor de jonge bezoekertjes was er ook veel te doen, zo kon men zich uitleven met een mega grote bellenblazer, veel bezoekers hadden het zeepsop tot in de oren zitten tot groot plezier van de kinderen, maar ook mochten zij zich uitleven als ‘wasvrouw’ en op ouderwetse manier ondervinden hoe een wasvrouw vroeger de was deed.

De ‘Trotsmarkt’ is zeker voor herhaling vatbaar.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook