Column Lorenza en Wiesje: ‘Barcelona Express, laatste stukkie tot de finish’

WESTFRIESLAND – De laatste dag! Het einde is in zicht op de verkeersborden is Barcelona al te vinden. En de geur van de Sangria en Spaanse tapas wordt steeds sterker. 

Net als elke andere ochtend begon de dag weer met een heerlijk ontbijtje en een stralend zonnetje.Minpuntje was alleen dat op en gegeven moment het water op bleek te zijn en we dus naast drinkwater ook geen wc-doorspoel-water meer hadden, waardoor die heerlijke sangria en tapas geur toch een beetje begonnen te stinken. ;P Maar dat hield ons niet tegen. Geen paniek!

Omdat we eerst weer zo’n 5 km moesten wandelen tot dat we weer bij de bewoonde drukke wegen aan zouden komen mochten onze tassen in de “camion” (vrachtwagen). Dat zorgde voor een relaxte en lichte   ochtendwandeling. Helemaal beetje gek, net het gevoel dat je iets vergeet.

Na de wandeling door de mega hoge en mooie Spaanse bergen, kwamen we aan bij een heel oud kerkje met een kraantje met water! Wat een lucky!

Omdat voor sommige het idee van winnen van de lift wedstrijd al was opgegeven besloten zij de trein en de bus te pakken. Ook ons team splitste zich op Wiesje besloot met de andere mee te gaan en met de trein en de bus verder te reizen. Lorenza wilde  Barcelona, ondank het toch niet meer kunnen winnen van de wedstrijd, toch liftend afmaken en besloot om samen met een teamlid van een ander team verder te gaan.

Beide hebben we er weer een lekker dagie van gemaakt en kwamen bijna te gelijk aan op de camping, waar we volop konden gaan genieten van de koele zee en het zwembad! Eindelijk weer schoon!

’s Avonds was de bekendmaking van : De finalisten, de winnaars van de dag, het beste verhaal van de dag en het team dat de meeste challengers van die dag had uitgevoerd.

Het verhaal van de dag was van een team van 3 meiden. Het team of eigenlijk twee derde van het team was ingestapt en in de haast die ze hadden waren ze hen andere team deel  vergeten en dus moesten ze weer terug om hun 3e teamlid op te halen. ( Vet zielig! )

Het was echt een geweldige reis, veel leuke mensen ontmoet, mooie plekken gezien, onze grenzen opgezocht en verlegt, gelachen gehuild en genoten!

Nu we echte pro-lifters zijn geworden  zijn we van plan om vaker te gaan liften en dan ook voor kleinere afstanden. Het is beter voor het milieu, onze portemonnee ;p ( blijven Nederlanders) en een mega leuk avontuur en ervaringen!

Nu lekker feesten en morgen afscheid nemen. Wiesje gaat naar huis en Lorenza  blijft nog drie extra daagjes.

Leuk dat jullie onze verhalen hebben willen lezen en onze reis hebben gevolgd ! Hopelijk hebben we jullie zo een beetje mee kunnen nemen in ons avontuur en misschien wel op ideeën gebracht!

Iedereen nog een hele fijne vakantie gewenst. Lekker genieten en doe wat je niet laten kunt!

Xx Wiesje en Lorenza.

 

[signoff]

Reageren via facebook