Mogelijk koopappartementen terrein Het Nieuwe Bonte Paard Abbekerk

ABBEKERK – Abbekerk gaat een nieuw dorpshuis krijgen, het huidige dorpshuis is oud en het is niet rendabel om deze nog te renoveren zodat eerder is besloten om een geheel nieuw dorpshuis met huisartsenpraktijk en ook zal de basisschool in het dorpshuis worden gevestigd.

Als de horeca van Het Nieuwe Bonte Paard verhuist naar de nieuwe MFA/IKC ontstaat er op de huidige locatie ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Op dit moment worden er in opdracht van HNBP gesprekken gevoerd met een projectontwikkelaar over de mogelijkheid voor de bouw van koopappartementen. Zodra het plan hiervoor voldoende concreet is, zal de gemeente Medemblik dit op de bewonersavond op 27 augustus as presenteren.

Het realiseren van appartementen op deze plek versterkt de woonfunctie in Abbekerk in combinatie met de woningbouwplannen op de gemeentewerf en de ijsbaan.

[signoff]

Reageren via facebook