Medemblik Actueel.

De nieuwe locatie van de IJsbaan in Abbekerk
Medemblik

IJsbaan en huttendorp Abbekerk vanaf 2020 niet meer op dezelfde plek

ABBEKERK – In overleg met het bestuur van de IJsbaan in Abbekerk is besloten om deze te verhuizen naar de hoek Reigerweg-Vekenweg omdat de gemeente Medemblik op de plaats van de ijsbaan woningen wil laten bouwen.

De gemeente en het bestuur geven voorkeur aan de nieuwe locatie omdat daar de mogelijkheid tot het realiseren van een goede ijsbaan met een bescheiden accommodatie mogelijk is.

Gelijktijdig kan dan ook de weidevogelbeschermingsgroep gebruik maken van deze accommodatie. De gemeente gaat voor de nieuwe locatie een bestemmingsplan opzetten die de komst van de nieuwe ijsbaan mogelijk moet maken.

Het huttendorp gaat naar een andere locatie verhuizen omdat de komst van het huttendorp op deze locatie zorgt voor veel overlast voor de weidevogels.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook