Medemblik Actueel.

© Rob Hartog
Motorsport

Mooie twaalfde plaats voor Rob Hartog in Donington

ABBEKERK – Rob Hartog heeft zijn beste uitslag van het seizoen behaald in de World Supersport wedstrijd op Donington Park. De coureur van Team Hartog – Against Cancer reed lang alleen op de veertiende plaats. Doordat Hartog een goed tempo bleef vasthouden wist hij in de slotfase nog op te klimmen naar een twaalfde positie, waardoor hij vier WK-punten scoorde op Britse bodem.

Rob Hartog mocht vanaf de zestiende startpositie vertrekken in de World Supersport wedstrijd op Donington Park. Tijdens de trainingen had de coureur uit Abbekerk een goed tempo, waardoor hij met vertrouwen kon beginnen aan de wedstrijd. Hartog had een goede start, maar had een momentje bij het uitkomen van de eerste bocht waardoor hij ook als zestiende doorkwam na de eerste ronde. Vervolgens schoof de coureur van Team Hartog – Against Cancer op naar de vijftiende plaats, maar miste hij de aansluiting met de groep rijders voor hem die streden voor de top-tien plaatsen.

Hartog wist zich wel los te rijden van de groep achter hem, waardoor hij alleen kwam te rijden. De 27-jarige coureur bleef een goed tempo draaien en dit resulteerde erin dat hij in de slotfase Hikari Okubo kon passeren. In de laatste ronde profiteerde Hartog van een valpartij voor hem, waardoor hij als twaalfde over de finishlijn kwam. Hartog scoorde daardoor vier WK-punten en hij brengt zijn totaal daardoor naar negen punten in het seizoen 2019.

Vanaf nu breekt er een lange zomerstop aan, want de volgende World Supersport race is pas over twee maanden in Portugal. Het team zit niet stil in deze periode, want zondag 28 juli wordt de eerste Team Hartog Raceday georganiseerd in Abbekerk. Een evenement voor het hele gezin met activiteiten voor jong en oud. Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over de Team Hartog Raceday.

Commentaar Rob:‘Dat is een goede uitslag en daar zijn we happy mee. Ik had in het begin iets harder moeten rijden om de groep voor mij te kunnen volgen. Maar ik heb een hele stabiele race gereden qua rondetijden en dat is positief. Het is ook positief dat we dit tot het einde kon volhouden en zodoende kon ik Okubo nog passeren. Dit is de beste uitslag van het seizoen tot nu toe. Overall gezien hebben we de laatste evenementen stappen voorwaarts gemaakt. Dit resultaat is een mooie opsteker voor de zomerstop!’

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook