Medemblik Actueel.

De nieuwe Nederlands Kampioen Bente Kerkhoff geflankeerd door de nr. 2 Laura Quealm en de nr. 3 Ramona Westerhuis (Foto: Skeelernieuws.nl)
De nieuwe Nederlands Kampioen Bente Kerkhoff geflankeerd door de nr. 2 Laura Quealm en de nr. 3 Ramona Westerhuis (Foto: Skeelernieuws.nl)
Schaatsen & skeeleren

Debuut Bente Kerkhoff WK-inlineskating

OOSTWOUD – Een droom werd werkelijkheid voor Bente Kerkhoff toen de bondscoach haar selecteerde voor het WK-inlineskates in Barcelona dat aankomend weekend van start gaat.

Na een fantastisch verlopen EK in Wervershoof en Medemblik afgelopen mei kon de bondscoach niet meer om haar heen en voegde haar toe aan de juniorenploeg.

Tegen Medemblik Actueel zegt Benthe Kerkhoff: ,,Op basis van het NK en het voorseizoen is de selectie voor het WK inlineskaten in Barcelona bekend gemaakt. Hiervoor ben ik, met twee andere junioren meiden, geselecteerd. Dit wordt mijn tweede WK. Vorig jaar stond ik als eerstejaars junior namelijk aan de start met het WK in Nederland. Mijn beste resultaat dat toernooi was op de 10km punten-afvalkoers op de piste, waar ik een 6e plaats behaalde. Dit jaar ben ik tweedejaars en een hele ervaring rijker, wat betekent dat ik voor dit toernooi hoop mijn resultaten van afgelopen jaar te verbeteren, oftewel top 5. Wat betreft mijn plan naar het WK toe is gewoon hard door blijven trainen en ervoor zorgen dat ik begin juli in vorm ben. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in.

Gemakkelijk zal het niet worden, de Colombianen zijn zoals altijd torenhoog favoriet en zullen ook dit jaar wel weer met een scheepslading aan medailles naar Colombia afreizen. Maar ook zij kunnen een foutje maken waardoor de medailles voor het grijpen liggen.

De juniorenploeg bestaat uit Bente Kerkhoff, haar teamgenote Ramona Westerhuis uit Blokker, Marit van Beijnum, Jeroen de Kroon en Christian Haasjes. De wedstrijden beginnen op zondag 7 juli en duren tot zondag 14 juli. Er wordt zowel op de baan als op de weg gereden.

Medemblik Actueel zal zoveel mogelijk de wedstrijden live volgen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook