Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Linzensalade met mozzarella en gepofte tomaatjes

Linzensalade met mozzarella en gepofte tomaatjes

Wat eten wij vandaag: Linzensalade met mozzarella en gepofte tomaatjes Wat eten wij vandaag: Linzensalade met mozzarella en gepofte tomaatjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 0,5 teentje knoflook, geperst
  • 6 eetl. olijfolie
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. appelazijn
  • 1 eetl. honing
  • 1 blik linzen, uitgelekt
  • 1 avocado, in dunne plakken
  • 75 g rucola
  • 1 handje basilicum, blaadjes gescheurd
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 bol buffelmozzarella, gescheurd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Leg de tomaatjes op de bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bak circa 12 minuten in de oven.
  3. Klop intussen een dressing van de mosterd, azijn, honing en de rest van de olijfolie.
  4. Meng in een grote schaal de linzen, avocado, rucola, basilicum en ui. Roer de dressing erdoor.
  5. Leg de gepofte tomaatjes erop en verdeel de mozzarella erover.

Opmerkingen

Lekker met een stukje kip

Reageren via facebook