Spectaculaire paardenwedstrijd SGW Dijkgatbos is terug in het bos

WIERINGERWERF – Op zondag 30 juni strijden ruiters uit heel Nederland weer om de winst in het Dijkgatbos in de Wieringermeer. Die dag organiseert LRPC Wieringermeerruiters de samengestelde wedstrijd SGW Dijkgatbos voor combinaties in de klasse B en de klasse L. Van 9.30 uur tot 16.00 starten de ruiters met hun pony’s en paarden om op snelheid de hindernissen in het bos te overwinnen. Ze zullen uitdagende hindernissen tegenkomen. Er zijn meerdere waterpartijen, boomstammen, strobalen, huisjes, picknickbanken en zelf bootjes die gesprongen moeten worden.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: SGW Dijkgatbos

De organisatie wordt bijgestaan door een team van bijna 100 vrijwilligers dat ervoor zorgt dat de uitverkochte wedstrijd veilig verloopt en de juiste scores worden bijgehouden. Een van de organisatoren, Gitte Lont, vertelt: ‘de afgelopen anderhalf jaar zijn we bezig geweest met plannen maken, fondsen werven, samenwerkingen zoeken en keihard de handen uit de mouwen steken en nu komt het komende zondag tot het door ons zo gewenste resultaat: de crosswedstrijd is terug in het bos. We hebben met elkaar een prachtig project onder handen.

Samen met een vijftal zorgboerderijen hebben we hindernissen gebouwd, Staatsbosbeheer heeft ons de ruimte gegeven te doen wat nodig was om het pad weer veilig te krijgen en vele fondsen en sponsoren hebben het financieel mogelijk gemaakt. Nu zullen we zien welke combinatie het bos het beste door komt, prachtig om te zien, we verwachten dan ook heel wat toeschouwers’.

Dijkgatboscross

De crosswedstrijd voor paarden en pony’s heeft een langjarige historie in het Dijkgatbos. Al meer dan 60 jaar geleden werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd door een afvaardiging van de Wieringermeerruiters. In de loop der jaren organiseerden de ruiterverengingen in de regio dit, maar de afgelopen twee jaar waren de omstandigheden in het Dijkgatbos niet goed genoeg om de wedstrijd veilig te kunnen organiseren.

Nu de Commissie Dijkgatbos van de Wieringermeerruiters de route grondig heeft gerenoveerd is het pad weer klaar voor een lange reeks crosswedstrijden in het bos de komende jaren. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.sgwdijkgatbos.nl of via Facebook.

[signoff]

Reageren via facebook