Weerbericht Medemblik: tropisch heet

MEDEMBLIK – Na een zwoele warme nacht schiet de temperatuur al snel richting de 25 graden en loopt dan in de middag door naar 30 á 31 graden. De zon is van de vroege ochtend tot ’s avonds laat bij ons waardoor de UV-Index hoog zal oplopen. De wind waait uit het zuidoosten en is overwegend matig van kracht. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik tot een graad of 20 á 21.

Dinsdag is vrijwel een kopie van vandaag enkel de temperatuur gaat nog wat hoger oplopen, 32 mogelijk zelfs 33 graden. De wind draait iets meer naar het oosten en blijft overwegend matig van kracht.

Woensdag is het een stukje frisser, de afkoeling komt vanaf de Noordzee omdat de wind draait naar het noorden en deze voert frissere lucht met zich mee, overdag rond de 23 á 24 graden en in de nacht daalt de temperatuur weer onder tot onder de 20 graden.

Donderdag en vrijdag nog steeds veel zon maar met 23 tot 25 graden niet zo warm als vandaag en morgen. Zaterdag gaat de temperatuur wel weer door de 30 graden grens omdat de wind weer uit de zuidoosthoek gaat waaien.

[signoff]

Reageren via facebook